free website creation software
Paula Barranco cantant en una jam session de jazz

La meva història


Blablabla... això serà llarg.
Si ho prefereixes, pots baixar-te el meu cv.

La meva mare diu que vaig començar a parlar quan tenia un any, com la majoria dels nadons. Amb 5 anys em va apuntar a la coral de l’escola perquè no donés la tabarra a l’hora de dinar. Després d’un temps vaig veure que cantar era una cosa que m’agradava. 

Un dia, als 7 anys, vaig arribar a casa dient que volia aprendre a tocar el violí – papa, mama, perdoneu-me els nyigo-nyigos, no devia ser agradable –.

Veient que el violí no se’m donava malament i que m’agradava gairebé tant com cantar, vaig fer les proves d’accés al Conservatori de Granollers. Allà vaig compaginar classes de violí i cant clàssic durant 4 anys, però a causa d’una lesió em vaig veure obligada a deixar el violí. El cant clàssic no m’omplia, així que vaig decidir centrar-me en la vessant més moderna i jazzística.

A través de la recomanació de Martí Ventura, professor de piano i harmonia jazz al mateix conservatori, vaig començar a cantar al combo de jazz (Combo Monday 8pm), estrenant-me en el meu primer concert al Festival de Jazz de Granollers (esdeveniment en què he participat cada any des de llavors).

Per tal de perfeccionar la meva tècnica vocal i jazzística, vaig realitzar classes de cant jazz amb Gemma Abrié durant un any i, moguda pel meu interès en tots els aspectes de la veu, vaig decidir encaminar els meus estudis cap a la logopèdia, estudiant a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Durant el grau de logopèdia vaig seguir creixent amb la música: seguia cantant al combo del conservatori (que va evolucionar a Combo New Monday) i vaig tenir la oportunitat de cantar a la “Coral de Logopèdia”, dirigida per Nina (Anna Maria Agustí).

L’últim any de grau vaig trobar feina en una escola de música de la Garriga que començava el seu projecte de zero, La Clau - Centre d’Expressió Musical. Vaig realitzar el curs d’Educació Musical Primerenca de l’Institut Gordon d’Espanya (IGEME) per poder encarregar-me dels grups de sensibilització musical, a més del cant i del llenguatge musical de p4 i p5.

Durant aquest temps compaginava l’últim curs del grau amb la feina i amb classes de cant de perfeccionament de tècnica i interpretació moderna i jazz amb Sara Pi, per realitzar les proves d’accés al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona.

Actualment, sóc alumna del Liceu en interpretació de cant jazz i de la música moderna, amb professores com Celeste Alías, Juliane Heinemann i Carme Canela. Paral·lelament, he realitzat sessions de tècnica vocal i cant flamenc amb Paula Dominguez.

A més, també em podreu trobar treballant a La Clau i a l'Aula Municipal de Música de Santa Maria d'Oló algunes tardes a la setmana durant el curs.

I de moment, això és tot! 

Segueix-me!

© Paula Barranco 2021