BIONascuda el 1995 a Cardedeu, va iniciar els seus estudis de música amb el violí per finalment accedir al Conservatori de Granollers, on també va rebre formació de cant clàssic durant 4 anys.

Poc després va iniciar-se en el món del jazz de la mà del pianista granollerí Martí Ventura, que va ser el seu professor de piano i d'harmonia jazz al conservatori.
Compaginant les classes de música amb la universitat, es va graduar el 2017 com a logopeda per la Universitat Autònoma de Barcelona. Aquell mateix any va iniciar els seus estudis al Conservatori Superior de Música del Liceu, del que es va graduar en veu jazz i moderna el 2021, estrenant-se com a arreglista de Big Band arranjant la música de Billie Holiday amb la supervisió de Carme Canela i Sergi Vergés.

Aquell mateix any va publicar el seu primer EP "Out Loud", de música original amb veu i piano autoenregistrada i autoeditada, disponible a totes les plataformes digitals.

Durant la seva formació com a cantant ha rebut classes de les millors veus del panorama català com són Carme Canela, Celeste Alías, Juliane Heinemann, Alex Dee, Sara Pi, Gemma Abrié, Paula Domínguez i Yasmina Azlor; i ha tingut de mentor el músic i fundador de Snarky Puppy Michael League, amb qui s'endinsà en el món de la Black American Music (BAM) gràcies al Blam Collective dirigit pel mateix League al Conservatori del Liceu.

Ha actuat en alguns dels millors festivals de jazz de Catalunya, com l'Estival de Jazz d'Igualada, el Festival de Jazz de Terrassa, el de Barcelona, el de Granollers i les Nits amb Jazz de Cardedeu (50è aniversari) i en festivals internacionals com el GroundUP Music Festival.

Actualment entre els seus projectes hi ha la Paula Barranco Big Band, que compta amb uns músics joves de gran talent com Gregori Hollis (trompeta), Martín Díaz (saxo alt) o Sergi "Tacho" Aragó (trombó), dirigida i supervisada pel reconegut bigbandista Sergi Vergés, presentada al Jamboree Jazz Club de Barcelona i les Nits amb Jazz de Cardedeu; a més del Paula Barranco 4tet i altres projectes com el duo amb el pianista Jan Domènech, amb qui publicaran el seu primer disc "When Love Is Around", que s'estrenarà el maig de 2023.

A més de cantar, Paula Barranco també és professora de veu i llenguatge musical des de 2016. Actualment treballa al Conservatori de Granollers i a l'Aula Municipal de Música de Sta Maria d'Oló.
Per la seva àmplia formació es defineix com una músic, arreglista i cantant versàtil, capaç d'afrontar repertori de gèneres variats amb solvència i com una enamorada de la música.


Segueix-me!

© Copyright 2023 Paula Barranco - All Rights Reserved